Samsung Galaxy Note 20 Ultra review

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Mystic Brons in hand
De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is het nieuwste model uit de Galaxy Note-serie. Op dit moment staat dit toestel het hoogst aangeschreven op het gebied van fotografie en video. Ook vanwege de nieuwe features van de S Pen geeft het veelzijdigheid met zich mee. In samenwerking met Phone Him mocht ik deze telefoon een tijd testen. Mijn naam is Carey en ik ben een freelance grafisch ontwerper. Daarnaast studeer ik een bachelor Allround Styling opleiding aan de Academie Artemis in Amsterdam. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra heb ik getest omdat dit toestel mij ideaal leek voor de creatieven onder ons. Nieuwsgierig naar dit toestel? Lees dan snel verder.

Laten we beginnen bij het design. Samsung heeft het ontwerp vernieuwd en de Note 20 Ultra ziet er dan ook anders uit dan de voorgaande Note telefoons. Niet alleen heeft de Samsung Galaxy Note 20 UItra een nieuwe kleur (Mystic Bronze), maar heeft de achterkant ook een matte afwerking. Dit is fijn, omdat dit ervoor zorgt dat vingerafdrukken niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Wel heb ik gemerkt dat de Samsung Galaxy Note 20 Ultra vanwege de matte afwerking erg glad is en de camera groot is. Zonder hoes is de camera dus erg kwetsbaar.

Look en feel ( first impression )

Specificaties
Scherm: 6.9-inch, 3088 x 1440 AMOLED, HDR10+ certified, 120Hz variërende ververssnelheid
Behuizing: kunststof en aluminium + IP68-certificaat
Afmetingen: 164.8 x 77.2 x 8.1 mm, 208g
Processor: Exynos 990
Opslag: 8 GB RAM, 256 GB opslag
Accu: 4300 mAh, snelladen (45 watt), draadloos laden (15 watt)
Camera’s: 12 MP hoofdcamera, 12 MP groothoekcamera, 64 MP telefotocamera met 3x hybride zoom, 10-megapixel voorcamera (f/2.2, 1.22μm)
S Pen: reactietijd 26 milliseconde
Software: Android 10 met One UI 2.5-interface

Exterieur

Aan de rechterkant zit de volumeknop en eronder zit de aan/uit knop. Aan de onderkant zit een speaker, usb-c-poort en de S Pen, die zich links bevindt. Het scherm is van glas en de achterkant is mat afgewerkt. Het scherm is 6,9 inch en heeft een heldere kwaliteit en is daarnaast haarscherp.

Camera

Camera interface Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Interface

De telefoon heeft een overzichtelijke interface. Je ziet boven de instellingen, de flitsstand, de timer, het fotoformaat, de optie bewegingsfoto en de filters.
Onder zie je de mogelijkheden: enkele opname, foto, video en meer. Hier bevinden zich opties Bixby Vision, AR Zone, Pro, Panorama, Voedsel, Nacht, Live Focus, Live Focus Video, Professionele video, Super slow mo, Slow motion en hyperlapse.

Zoom

Hieronder vind je de foto’s die met de camera zijn gemaakt. Deze foto’s zijn onbewerkt zodat je het resultaat het beste kan bekijken.

Zoom Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De foto’s hierboven zijn binnen gefotografeerd zonder nachtmodus.

Wide angle (0,5x)

Groothoeklens Samsung Galaxy Note 20 Ultra

HDR

HDR modus camera Samsung Galaxy Note 20 UltraAan de linkerkant zie je de foto waar de HDR-stand aanstond. Op de rechterfoto zie je de foto zonder HDR aan. Op de foto waar HDR aanstaat zie je dat de kleuren veel meer naar voren komen.

Voorcamera

Wat me het eerst opviel toen ik de voorcamera aandeed was dat de voorcamera zich aanpaste aan het aantal personen dat er voor de camera aanwezig waren. Als ik samen met iemand voor de camera stond, wisselde de Samsung Galaxy Note20 Ultra automatisch naar een bredere frame. De voorcamera schiet foto’s met 10 megapixel.

selfiecamera test Samsung Galaxy Note 20 UltraOp de linker foto heb ik de foto geschoten zonder de ‘beauty’ filter van Samsung. Wel is de foto geschoten met tegenlicht waardoor de foto warmer eruit ziet. De middelste foto heb ik de ‘beauty’ filter aangezet en hier zie je dat mijn huid een egalere kleur heeft gekregen en over het algemeen een zachtere look heeft aangenomen. Persoonlijk vind ik de foto zonder de ‘beauty’ filter mooier,

S Pen

De S Pen heeft dezelfde kleur als de Samsung Galaxy Note20 Ultra. De pen voelt vrijwel gewichtloos aan en is iets groter dan mijn handpalm. Elf centimeter om precies te zijn. De S Pen werkt op bluetooth en wordt opgeladen via de Samsung Galaxy Note20 Ultra.
De S Pen werkt indrukwekkend goed. De tip van de pen vloeit over je scherm heen en de intensiteit wordt bepaald door hoe hard je op het scherm drukt. Het geeft me echt een gevoel alsof ik met een echte pen schrijf.
Persoonlijk gebruik ik de S pen veel. Het werkt ideaal om even notities te maken, ideeën uit te schetsen en om foto’s te bewerken en te maken. De knop op de S Pen kan namelijk dienen als afstandsbediening, wanneer je bijvoorbeeld foto’s wilt maken op afstand. Ook bij het nabewerken van de gemaakte foto’s komt de S Pen van pas.
Een handige tip is om bij de instellingen op de geavanceerde functies te klikken en bij de S Pen functies de ontgrendeling met de S Pen aan te zetten. Hiermee kan je makkelijk je mobiel ontgrendelen door alleen op de S Pen te drukken.
In de tijd dat ik de Samsung Galaxy Note 20 Ultra heb uitgeprobeerd heb ik gebruik gemaakt van de app Autodesk Sketchbook. Hierop kan je gemakkelijk digitale illustraties maken net zoals je op een iPad Pro of op Adobe Illustrator kan doen. Hieronder volgt een voorbeeld van een illustratie die ik heb gemaakt op de Autodesk Sketchbook app van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Autodesk Sketchbook sample Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Air-acties Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Dit zijn de Air acties die aan de S Pen gekoppeld zijn. Als je deze bewegingen uitvoert terwijl je de knop van de S Pen vasthoudt, ga je naar een van deze volgende functies. Je kan de S Pen functies veranderen en instellen naar jouw voorkeur.

Conclusie en ervaringen

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is een veelzijdige telefoon. Ideaal voor iemand die veel foto’s en videos maakt of graag van multitasken houdt. De Samsung Galaxy Note20 Ultra levert kwalitatief mooi beeldmateriaal. Vanwege zijn grote scherm biedt de Samsung Galaxy Note 20 Ultra een groot canvas om op te werken. De Samsung Galaxy Note20 Ultra is dus krachtig op alle vlakken.

Ben je na het lezen van de review enorm enthousiast geworden en wil je ‘m bestellen? Verkrijgbaar in twee kleuren: Brons en Zwart met de laagste prijs van Nederland en België!

 

Door: Carey Man
https://www.instagram.com/careyyman/
https://nl.linkedin.com/in/carey-man-1b21911a8